Kahvaltılarda eşsiz bir lezzet olan rendelenmiş ayva reçeli oldukça vitaminli ve sağlıklı bir reçel çeşidi olarak tüketilir. Ayva reçeli özellikle kış aylarında tüketilen ve çocuklar tarafından da çok tercih edilen bir reçeldir. Aynı zamanda ayva reçeli tatlı olarak da tüketilebilir. Ayva, kış mevsiminde olgunlaşan bir meyve olarak yaz aylarına hazırlanacak çeşitli tatlılar, meyve salataları ve reçeller arasında yer alır. Ayvanın sert ve bol sulu olması, ayrıca renginin çekiciliği ile pazarlarda günlük ve taze olarak bulunması mümkündür. Kış aylarında bolca tüketilmesi gereken meyvelerden biridir. Birçok kişi ayvayı yerken zorlanabilir. Bu gibi durumlarda ayva, komposto ve reçel olarak tüketilebilir. Ayva dilimlenerek tüketilemiyorsa rende yapılarak tüketilmesi mümkündür. Ayrıca rendelenmiş ayva reçeli yaparken hem pratik olması hem de kıvama gelmesi açısından daha kolay olacaktır. Pişme süresi açısından düşünüldüğünde, ayva reçelini rendelenmiş olarak hazırlamanın tasarruf sağlayacağını görürsünüz. Yapacağınız ayva reçeli, ayvanın iri olmasından dolayı oldukça bereketli bir reçel olacaktır. Yapılan ayva reçelinden 2 veya 3 kilodan oldukça fazla reçel elde edilmesi mümkündür. Ayvanın faydaları saymakla bitmez. Mide hastalıklarından tutun, genel olarak vücudunuzdaki hemen bütün organlara ayrı bir fayda sağlamaktadır. Ayvada bulunan vitaminler C, B2 ve A vitaminleri olarak oldukça zengindir. Rendelenmiş ayva reçeli olarak tüketilmesi bile alacağınız vitaminlerle vücudunuza her şekilde fayda sağlayacaktır. Rendelenmiş Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Rendelenmiş Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? Ayvaları güzelce yıkayalım ve soyalım. Soyulan ayvaları geniş bir kap içerisine rendeleyelim. Rendelenen ayvaların çekirdeklerini yapacağımız rendelenmiş ayva reçeline ekleyeceğimiz için atmayalım. Büyük bir tencere içerisine ayvaları rendelenmiş olarak koyalım. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip güzelce kaynatalım. Yaklaşık 10 dakika kaynamalıdır ve üzerine 2 kg toz şekerini ilave edelim. Ateşimiz kısık olmalı ve rendelenmiş ayva reçeli koyu kıvama gelene kadar pişmesini sağlamalıyız. Bu arada karıştırmayı unutmamalıyız. Güzelce kıvama gelen reçelimize yarım limon suyumuzu dökelim. Yaklaşık bir 10 dakika daha pişirip altını kapatınız. Soğumaya bırakarak güzelce kavanozlara koyarak yemeye hazır hale getirelim. Afiyet olsun. |
Riyazet
12 Temmuz 2024 CumaAyva reçeli hazırlarken rendelenmiş ayvanın daha kolay kıvama geldiğini ve pişme süresinin kısaltığını söylemişsiniz. Peki, rendelenmiş ayva reçeli yaparken ayvaların çekirdeklerini eklemek tat veya kıvam açısından nasıl bir fark yaratıyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaRiyazet, ayva reçeli yaparken ayvaların çekirdeklerini eklemek oldukça yaygın bir yöntemdir ve tat ile kıvam açısından önemli faydaları vardır. Çekirdekler, reçelin kıvamını yoğunlaştırmaya yardımcı olan doğal pektin içerir. Bu sayede reçeliniz daha koyu ve jölemsi bir kıvam alır. Ayrıca çekirdekler, reçele hafif bir aroma da katarak lezzetini zenginleştirir. Ancak, çekirdekleri eklerken dikkatli olmalısınız; fazla miktarda eklemek acımsı bir tat yaratabilir. Bu yüzden çekirdekleri ölçülü kullanmanızda fayda var. Afiyet olsun!