Muhallebili Ayva Tatlısı Ayva, her türlü kullanılan şekli ile harika bir meyvedir. Reçeli, tatlısı oldukça lezzetlidir. Şimdi de biraz zahmetli de olsa, en son haliyle parmaklarınızı bile yiyebileceğiniz bir tatlı ile karşınızdayız! İşte muhallebili ayva tatlısı tarifi. Muhallebili Ayva Tatlısı Malzemeleri
Muhallebili Ayva Tatlısı Muhallebisi Malzemeleri
Muhallebili Ayva Tatlısı Üst Malzemeleri
Muhallebili Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak 2 tane ayvayı bir tencere içerisine rendeleyiniz. Tencereye rendelenen ayvaların üzerine 1 su bardağı suyu ekleyiniz. Daha sonrasında su ile ayvaları pişirmeye bırakınız. Sonra pişen ayvaların üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar toz şekeri ilave ederek ayvaların yumuşamasını sağlayınız. Muhallebili ayva tatlısının muhallebisini yapmak için, farklı bir tencere içerisine süt koyunuz. Sütün içerisine şeker, un, nişasta ve pirinç ununu da ekleyiniz. Ayvalar iyice yumuşayıp piştikten sonra üzerine tarçın dökünüz ve karıştırmaya devam ediniz. Genişçe bir fırın kabının içerisine ayvaları alınız. Ayvaların üzerine iri kırılmış ceviz parçalarını dökünüz. Ayvaların üzerine döktüğünüz cevizin üzerine de muhallebiyi ilave ediniz. Daha sonra ise muhallebili ayva tatlınızı bir kenara koyarak soğumaya bırakınız. Ayva tatlısının üzerine dökmek için bir kap içerisinde yumurta akı ve toz şekeri birbiri ile karıştırarak mikser ile çırpınız. Muhallebili ayva tatlısının üzerine hazırladığınız üst karışımı dökünüz. Muhallebili ayva tatlısını fırına koyarak, üzerinin kızarmasını sağlayınız. Muhallebili ayva tatlısının üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis etmeye başlayabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Muhallebili ayva tatlısının lezzetini artırmak için üzerine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı servis ederken üzerine taze nane yaprakları veya tarçın serpebilirsiniz. Ayvaların pişme süresi ayvanın sertliğine bağlı olarak değişebilir, bu yüzden ayvaların yeterince yumuşadığından emin olun. |
Yunus
13 Temmuz 2024 CumartesiMuhallebili ayva tatlısı yaparken ayvaların yeterince yumuşamaması sorunu yaşadım, sizce pişirme süresini mi uzatmalıyım yoksa başka bir yöntem mi denemeliyim?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiYunus bey, ayvaların yumuşamaması sorunu genellikle pişirme süresinin yetersiz olmasından kaynaklanır. Bu nedenle pişirme süresini uzatmanız faydalı olabilir. Ancak, ayvaların daha hızlı yumuşaması için bazı püf noktaları da uygulayabilirsiniz. Örneğin, pişirme suyuna biraz limon suyu veya elma sirkesi eklemek ayvaların daha çabuk yumuşamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, ayvaların üzerine bir miktar şeker serperek de pişirme işlemini hızlandırabilirsiniz. Bu yöntemleri deneyerek ayvalarınızın tam istediğiniz kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!