Muhallebili Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Muhallebili Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Ayva Tatlısı

Ayva, her türlü kullanılan şekli ile harika bir meyvedir. Reçeli, tatlısı oldukça lezzetlidir. Şimdi de biraz zahmetli de olsa, en son haliyle parmaklarınızı bile yiyebileceğiniz bir tatlı ile karşınızdayız! İşte muhallebili ayva tatlısı tarifi.

Muhallebili Ayva Tatlısı Malzemeleri

  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Muhallebili Ayva Tatlısı Muhallebisi Malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu

Muhallebili Ayva Tatlısı Üst Malzemeleri

  • 2 adet yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebili Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak 2 tane ayvayı bir tencere içerisine rendeleyiniz. Tencereye rendelenen ayvaların üzerine 1 su bardağı suyu ekleyiniz. Daha sonrasında su ile ayvaları pişirmeye bırakınız. Sonra pişen ayvaların üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar toz şekeri ilave ederek ayvaların yumuşamasını sağlayınız. Muhallebili ayva tatlısının muhallebisini yapmak için, farklı bir tencere içerisine süt koyunuz. Sütün içerisine şeker, un, nişasta ve pirinç ununu da ekleyiniz.

Ayvalar iyice yumuşayıp piştikten sonra üzerine tarçın dökünüz ve karıştırmaya devam ediniz. Genişçe bir fırın kabının içerisine ayvaları alınız. Ayvaların üzerine iri kırılmış ceviz parçalarını dökünüz. Ayvaların üzerine döktüğünüz cevizin üzerine de muhallebiyi ilave ediniz. Daha sonra ise muhallebili ayva tatlınızı bir kenara koyarak soğumaya bırakınız.

Ayva tatlısının üzerine dökmek için bir kap içerisinde yumurta akı ve toz şekeri birbiri ile karıştırarak mikser ile çırpınız. Muhallebili ayva tatlısının üzerine hazırladığınız üst karışımı dökünüz. Muhallebili ayva tatlısını fırına koyarak, üzerinin kızarmasını sağlayınız. Muhallebili ayva tatlısının üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis etmeye başlayabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Muhallebili ayva tatlısının lezzetini artırmak için üzerine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı servis ederken üzerine taze nane yaprakları veya tarçın serpebilirsiniz. Ayvaların pişme süresi ayvanın sertliğine bağlı olarak değişebilir, bu yüzden ayvaların yeterince yumuşadığından emin olun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yunus

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Muhallebili ayva tatlısı yaparken ayvaların yeterince yumuşamaması sorunu yaşadım, sizce pişirme süresini mi uzatmalıyım yoksa başka bir yöntem mi denemeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yunus bey, ayvaların yumuşamaması sorunu genellikle pişirme süresinin yetersiz olmasından kaynaklanır. Bu nedenle pişirme süresini uzatmanız faydalı olabilir. Ancak, ayvaların daha hızlı yumuşaması için bazı püf noktaları da uygulayabilirsiniz. Örneğin, pişirme suyuna biraz limon suyu veya elma sirkesi eklemek ayvaların daha çabuk yumuşamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, ayvaların üzerine bir miktar şeker serperek de pişirme işlemini hızlandırabilirsiniz. Bu yöntemleri deneyerek ayvalarınızın tam istediğiniz kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Çekirdeği Sivilce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Çekirdeği Sivilce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Denesi Özellikleri ve Faydaları?

Ayva Denesi Özellikleri ve Faydaları?

Ayva Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Pekmezi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Pekmezi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Şeker Hastaları Ayva Yiyebilir mi?

Şeker Hastaları Ayva Yiyebilir mi?

Güncel

Ayva Neye İyi Gelir?

Ayva Neye İyi Gelir?