Ayva Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ayva Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Yemekleri, ayva yemeklerine geçmeden önce sağlığımız için ilk sırada kalp hastalıkları olmak üzere, kansızlık şikâyetleri, üst solunum yolu rahatsızlıkları, gastrid, mesane yolu ve hemoroid hastalıklarına karşı iyi gelmesinin yanı sıra ses kısıklığını ve susuzluğu önler. İçeriğinde tanen ve şeker gibi maddeler barındırmaktadır. Oldukça vitaminli ve sağlıklı bir meyve olan ayva ishalinde en iyi ilacıdır. Mükemmel bir aroma ve kokuya sahip olan ayva meyve şeklinde tüketilmesinin yanı sıra pişirilerek yemek şeklinde de tüketilir.


Ayvalı Tas Kebabı



Ayvalı Tas Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 2 adet orta büyüklükte ayva
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Ayvalı Tas Kebabı Nasıl Yapılır?


Ayvalı tas kebabı hazırlamaya ilk olarak 2 su bardağı pilavlık pirincimizi ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suyun içine alarak yarım saat kadar bekleterek başlayalım. Ardından tas kebabı hazırlamak için uygun düz bir kabın içine kuşbaşı doğranmış kuzu etini yerleştirelim. Ardından 2 adet ayvayı bol suda yıkayalım ve küçük küpler şeklinde doğradıktan sonra etlerin üzerine yerleştirelim. Ayvaların üzerine 1 kahve kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz serpiştirerek düz kabı geniş kapaklı bir teflon tencereye ters çevirelim ve yuvarlak kabı ağırlık yapması için tencerenin üzerinde bırakarak tencereyi ocağa koyup yarım saat kadar kısık ateşte pişirelim.

Yarım saatin sonunda tencerenin üzerindeki kabı almadan kabın kenarlarına ıslama suyu süzdürülerek birkaç su yıkayıp süzdürülmüş pirinçleri yerleştirelim. Pirinçlerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalar şeklinde koyarak yeteri kadar tuz serpiştirelim. Daha sonra pirinçlerin üzerine 3,5 4 su bardağı kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte pirinçler eklenen suyu çekinceye kadar pişirip tas kebabını ocaktan alalım. Hazır hale gelen tas kebabını tencereden ters çevirip üzerindeki yuvarlak kabın üstene çıkarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.


Etli Ayva Yemeği


Etli Ayva Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 adet büyük boy ayva
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış koyun eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz

Etli Ayva Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli ayva yemeği hazırlamaya ilk olarak uygun bir tencereye yarım kg kuşbaşı doğranmış koyun etini ilave edip tencereyi ocağa koyarak etler kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan etlerin üzerine 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yemeklik doğrayıp ilave ederek soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Pembeleşen soğanların üzerine kabukları soyularak küp şeklinde doğrayarak ilave edelim. Domatesler diriliklerini kaybetmeye başlayınca üzerine birer biber aralıklı olarak 3 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Daha sonra bol suda yıkandıktan sonra çekirdeklerini çıkartarak ayvaları bir parmak kalınlığında dilimler şeklinde doğrayarak pişerek yumuşayan etlerin üzerine yerleştirelim ve üzerine 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus tencerede suyun azalmaması tenceredeki su azaldıkça üzerine sıcak su ilave ederek yemeğimizi ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişerek hazır hale gelen ayvalı et yemeğimizi servis tabağına alarak bulgur pilavı eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.


. Ayvalı Bulgur Pilavı


Ayvalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 adet iri boy ayva
  • 1 adat orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı safran

Ayvalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ayvalı bulgur pilavı hazırlığımıza ilk olarak 1 adet ayvayı bol suda yıkayarak başlayalım. Ardından kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyerek doğrayalım. Pilav tenceremizde 1,5 çorba kaşığı tereyağını erittikten sonra üzerine 1 adet kuru soğanı rendeleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ekleyerek kavuralım ve yarım çay kaşığı safranı ilave edelim. Ardından tencereye 1,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve su kaynadıktan sonra üzerine dilimlenmiş ayvaları, 1 su bardağı pilavlık bulgur ve yeteri kadar tuz ilave ederek ayva ile bulgur yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ayva Yemekleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Çeşitleri Hangileridir?

Ayva Macunu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Macunu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Ayva Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Ayva Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ayva Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ayva Çekirdeği Jeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çekirdeği Jeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hastaları Ayva Yiyebilir  mi?

Şeker Hastaları Ayva Yiyebilir mi?

Ayva Denesi Özellikleri ve Faydaları?

Ayva Denesi Özellikleri ve Faydaları?

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ayva Tatlısı; Vişne meyvesinin Latince ismi Prunus Cerasusdir. Gilerer Latince Rosaceae ailesinden gelen görüntü olarak kiraza benzeyen tadı aynı kirazı andıran [...]

Ayva Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Suyu, Terkibinde şeker, pektin, tanin gibi maddeler bulunur, içeriğindeki vitaminler yaşam için çok lüzumludur. Gebeliğin üçüncü ayından başlayarak sürekli olar[...]

Hamilelikte Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte ayva yemek, hamilelik sürecince ne yediğimize dikkat etmeliyiz. Ayvanın yararları hamilelik sürecinde de etkilidir. Hamile bayanın sık sık ayva tüketmesi bebe�[...]

Ayva Hangi Bölgede Yetişir?

Ayva Hangi Bölgede Yetişir?

Ayva hangi bölgede yetişir, ayva, gülgiller ailesinden olup bol vitaminli bir bitkidir. Yaprağından, meyvesine, çekirdeğine varıncaya kadar çok faydalıdır. Ayva, taze ol[...]

Ayva Çekirdeği Sivilce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Çekirdeği Sivilce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva çekirdeği sivilce: oluşumlarına son veren ve cilde faydası ile bilinen bir meyve çekirdeğidir. Ayva çekirdeği içeriğinde yüklü miktarda antioksidan içermektedir.[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6