Ayva Kurabiyesi Ayva kurabiyesi, ilk denediğimde oldukça lezzetli olduğunu tahmin etmiştim. Besleyici özelliği ve iştah kabartan görselliğiyle göz dolduran bu kurabiye, çocukların da favorisi. Altın günlerinde ve davetlerde sevdiklerinize güvenle ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Ayva kurabiyesi, elinizdeki malzemelere göre çeşitlendirilebilecek esnek bir tariftir. Elma, armut gibi farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ayva Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler
İç Dolgusu İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Ayva Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İç Harcın Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tavaya koyduğunuz ayvanın üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın. Ayvalar suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Sonra içine ceviz veya fındık ilave edin ve karıştırın. Daha sonra tarçını da ekleyip soğumaya bırakın. Hamurun Yapılışı: Derin bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri ekleyin. Unu en son, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte ince bir süzgeçten eleyerek ekleyin. Ele yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, düz bir zeminde merdane yardımıyla fazla ince olmamak şartıyla açın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız ayvalı harcı hamurun geniş tarafına koyup yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayvalı kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alın. Afiyet olsun. |