Elmalı Ayva Tatlısı Elmalı ayva tatlısı, ülkemizde sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer alır. Ayva tatlısı genellikle sade ve kaymaklı olarak yapılır. En fazla tercih edilen ayva tatlısı ise kaymaklı ayva tatlısıdır. Bunların yanında bir de elmalı ayva tatlısı vardır. İşte şimdi size elmalı ayva tatlısının tarifini vereceğim. Elmalı Ayva Tatlısı İçin Malzemeler
Elmalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk önce ayvalarımızı iyice yıkayıp kabuklarını soyalım. Kabuklarını soyduğumuz ayvalarımızı yanlamasına ortadan ikiye bölelim. Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızı bir kaşık vasıtası ile çekirdek kısımlarını oyarak çıkaralım. Çekirdeklerini atmayalım; ayvalarımızı suda haşlarken suyun içine atacağız, daha güzel bir renk ve kıvam elde etmek için. Ayvalar fazla beklerse kararabilir. Bunu önlemek için ayvalarımızı limonlu suya koyabiliriz. Ayvalarımızı oyduktan sonra bir tencere içerisine oyup ortadan ikiye kestiğimiz ayvaları oyuk yüzeyleri yukarı gelecek şekilde tabana dizelim. Üzerine 2 bardak suyumuzu ekleyelim ve ayvadan çıkarmış olduğumuz çekirdekleri de tencereye serpiştirelim. Serptiğimiz bu çekirdekler ayvalarımızın daha güzel kızarmasına yardımcı olacak ve ayvalarımıza jöle kıvamı verecek. Ayvalarımızı koyduğumuz tencereye en son karanfilleri atalım ve ayvaların üzerine 2 bardak şekerimizi dökelim. Tenceremizin kapağını kapatıp 1 saat civarı pişirelim. Ayvaların üzeri için iki adet elmamızı rendeleyip, yarım bardak şekerle birlikte bir tavada yumuşayıncaya kadar pişirelim. Elmalarımız piştikten sonra içine cevizlerimizi ve tarçınımızı ekleyelim, karıştıralım. Ayvalarımızı bir tabağa alalım, üstlerine yaptığımız elmalı harçtan dolduralım. Daha sonra 1 paket krem şanti ve bir bardak sütten elde ettiğimiz krem şanti ile üstlerini süsleyelim. Afiyet olsun. |