Ayva Pastası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ayva Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Pastası

Ayva pastası, oldukça lezzetli ve özel bir pasta tarifidir. Buzdolabında uzun süre bekleyen ve neredeyse büzüşmeye yüz tutmuş ayvaları değerlendirmek için harika bir seçenektir. Hem tat hem de görüntü olarak hafif, lezzetli ve pratik bir yaz pastasıdır. Eğer buzdolabınızda değerlendirmeyi bekleyen meyveler varsa, kesinlikle çöpe atmadan farklı tarifler keşfederek değerlendirin. Şimdi enfes ayva pastasını yapmaya başlayalım.

Ayva Pastası İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Pastanın kenarları için bir paket kremalı bisküvi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 bardak portakal suyu
  • 3 adet ayva (boyutları size kalmış)
  • 5 bardak su
  • 3 adet havuç
  • 1 bardak toz şeker (isteğe bağlı olarak daha az kullanılabilir)
  • 2 büyük boy elma
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri İçin

  • Ayva reçeli ve Hindistan cevizi
Ayva Pastası Nasıl Yapılır?

Bu enfes pastayı yapmak için öncelikle tüm meyvelerin kabuklarını soyun. Soyduğunuz meyveleri düdüklü tencerede su ile meyveler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşlanan meyveleri blenderdan geçirin. Meyveler koyu bir kıvam alır. Meyvelerin içine Hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, irmik, portakal suyu, şeker, tarçın ve nişastayı ekleyerek ocakta pişirin. Karışımı sürekli karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Nişastayı direkt eklemek topaklanmaya neden olabilir, bu yüzden eklemeden önce bir kasede bir bardak su ile açın. Karışım kaynamaya başladığında, yedi-sekiz dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Daha sonra uzun bir kek kalıbının içine streç film serin. Kalıbın dibine sıcak muhallebiden biraz yayın. Kremalı bisküvileri ikiye ayırarak kenar kısımlarına dizin. Kalıbın içine bir miktar muhallebi yayıp üzerine bir sıra kakaolu bisküvi dizin. Üç kat olacak şekilde bu işlemi tekrarlayın. İşlem bittikten sonra en üst kısma da bir sıra bisküvi dizin. Kenar kısımlarına iki kat kremalı bisküvi dizin. Kalan streç filmi pastanın üstüne örtün. Pastayı buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün uzun bir servis tabağına pastayı ters çevirin. Üzerini Hindistan cevizi ve varsa ayva reçeli taneleri ile süsleyin. Ayva reçelinin sulu kısmını da kaşıkla pastanın üzerine gezdirin. İşte farklı, lezzetli ve hafif yaz pastası hazır. Servis yaparken dondurmayla da sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayva Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Neye İyi Gelir?

Ayva Neye İyi Gelir?

Kolay Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tüyü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Tüyü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ayva Pekmezi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Ayva Pekmezi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Ayva Kabızlık Yapar mı?

Güncel

Ayva Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri