Kremalı Ayva Tatlısı Ayvalar pazar tezgâhlarında yerini almaya başladığında, ayva tatlısı yapmamak olmaz. Bu tarifte, herhangi bir marketten alacağımız ayvalarla, gıda boyalarına gerek kalmadan tamamen doğal renginde leziz bir ayva tatlısı yapabiliriz. Ayvanın çekirdeklerini ve kabuklarını kullanarak doğal rengini elde etmek mümkündür. Bunun için ayvaların çekirdekleri ve kabukları tencereye eklenip yaklaşık iki saat kısık ateşte kaynatılmalıdır. Sonuç olarak, içi ve dışı doğal renginde kıpkırmızı bir ayva tatlısı ortaya çıkar. İşte, size doğal renginde kremalı ayva tatlısı nasıl yapılır, tarifini verelim. Kremalı Ayva Tatlısı İçin Malzemeler
Kremalı Ayva Tatlısı Üzerinin Kreması İçin Malzemeler
Kremalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? Ayvaları iyice yıkayıp baş kısmı ve kabukları soyulduktan sonra ikiye keserek tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyin ve iç çekirdek kısmını düzgünce çıkarıp tencereye koyun. Normal ateşte beş dakika kadar pişirin. Beş dakika pişirme süresinden sonra üzerine beş su bardağı toz şeker ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın ateşini kısarak iki saat kadar pişirin. Ayvalar piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan, üzeri için kremayı hazırlamaya başlayın. Önce tencereye bir litre sütü boşaltın ve üzerine toz şeker, un, nişasta ve pirinç ununu ekleyin. Çırpma teli ile sürekli olarak çırparak krema pişirin. Pişmeye yakın vanilya ekleyin. Krema koyu bir hal alıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın. Soğumaya bıraktığınız ayvaları cam bir fırın kabına yerleştirin ve ortalarına yarım ceviz içi koyun. Üzerine daha önce hazırladığınız kremayı iyice yayıp soğumaya bırakın. Kremanın üzeri kabuk bağlamaya başladıktan sonra, üzerine öğütülmüş yeşil fıstıkları serpiştirin. Kremalı ayva tatlısı hazırdır. Afiyet olsun. |